Cristy Brandriet | Over onze Interieurstyling cursisten

Blog

Over onze Interieurstyling cursisten

Juni 2017: Samen bezig met het bedenken en uitwerken van een stylingconcept.

Wie schrijven er bij ons in voor de vakopleiding Interieurstyling?

Regelmatig krijg ik deze vraag van geïnteresseerden in onze avondopleiding Interieurstyling in Enschede.

Het is natuurlijk hartstikke begrijpelijk dat je wat meer wilt weten over het type mensen dat zich bij ons aanmeldt en waarbij jij straks misschien  in de klas komt.

Zonder al te veel in stereotypen te vallen kan ik daar wel iets over zeggen:

  • Je klasgenoten hebben allemaal een (jarenlange) passie voor de interieurvormgeving en -styling en willen de persoonlijke aanleg voor styling onderbouwen met relevante kennis en vaardigheden op het vakgebied interieurstyling.
  • Iedereen heeft gekozen voor een interieurstyling opleiding die naast inspirerend en leuk vooral ook sterk gericht is op het behalen van een erkend vakdiploma. Je klasgenoten zijn dus over het algemeen zeer gedreven en gemotiveerd.
  • De leeftijd van onze cursisten ligt gemiddeld tussen 25 en 55 jaar, meestal gaat het om vrouwen, maar af en toe hebben we het geluk dat een man inschrijft (en die doen het relatief zeer goed!)
  • Het gemiddelde opleidingsniveau van onze cursisten is relatief hoog (MBO4, HBO en Universitair), bovendien heeft vrijwel iedereen een baan of bedrijf op niveau. Zo hadden we zelfstandigen (bloemist, woonwinkel, webshop houders, etc.) verpleegkundigen, HRM-managers, een tandarts, leerkrachten, sales managers, een mediator, etc. etc.
  • Daarnaast heb je in de klas te maken met levenspartners van bijvoorbeeld aannemers; schilders, etc. die de opleiding volgen om binnen het bedrijf van de partner aanvullende diensten op het gebied van de interieurstyling te kunnen gaan aanbieden.
  • Hoewel we veel cursisten uit de regio Overijssel hebben, vind je in iedere lesgroep wel enkele deelnemers uit andere regio’s die het er toch voor over hebben om voor de 20 lessen een flink stuk te reizen. Zo hebben we deelnemers gehad uit: Venlo, Apeldoorn, Zevenaar, Lelystad, Arnhem, Amersfoort, Doetinchem, Hoorn, etc.
  • In iedere lesgroep zitten er wel cursisten die via hun werkgever hebben ingeschreven, ofwel voor bijscholing, omscholing of bij wijze van een ‘transitievergoeding’ (ter compensatie voor een ontslag).
  • Je begrijpt inmiddels wel dat onze lesgroepen bestaan uit een zeer gemixed gezelschap, maar dat draagt volgens mij juist sterk bij aan het succes van de groep.
  • De sfeer in de lesgroepen is open en plezierig, iedereen wil elkaar helpen en heeft respect voor de ander.

En daarom vind ik het zo ontzettend leuk om de lessen te verzorgen!

Groetjes, Cristy Brandriet

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren