Cristy Brandriet | FAQ’s

FAQ’s

Veelgestelde vragen over de interieuropleidingen van Cristy Brandriet in Enschede.

Hoe kun je jezelf aanmelden voor de interieurstyling opleiding?

Er is veel belangstelling voor onze vakopleiding Interieurstyling, waarschijnlijk heeft dit veel te maken met het feit dat wij inzetten op kleinschaligheid en een goede persoonlijke begeleiding van alle kandidaten. We werken met kleine groepen (minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers).

Doordat onze lesgroepen altijd en alleen door Cristy Brandriet worden begeleid kunnen we slechts 6 lesgroepen per jaar begeleiden en aanbieden, deze groepen starten over het algemeen in maart en oktober.

 • Een belangrijk voordeel van onze methode is dat de deelnemers en Cristy Brandriet intensief met elkaar optrekken, van elkaar leren en elkaar stimuleren. Zo groeien onze cursisten in relatief korte tijd naar een hoog niveau, dat blijkt wel uit het hoge slagingspercentage en de puike resultaten bij het landelijke  EHCB examen van de door ons begeleide cursisten.
 • Een nadeel van de kleinschalige opzet van onze opleiding Interieurstyling is dat er vaak meer belangstellenden zijn dan beschikbare cursusplekken. Als jij graag wilt meedoen is het dus van belang om je tijdig aan te melden. Is een groep vol? Dan kun je eventueel op onze reservelijst geplaatst worden, mocht er een van de deelnemers annuleren dan wordt je (vrijblijvend) benadert of  de vrijgekomen lesplek
 • Weet jij zeker dat je wilt/kunt meedoen? Met een aanmelding kun je ervoor zorgen dat jij wordt geplaatst in de groep van je keuze, mits er op dat moment nog plek is in die groep.
Hoe kun je jezelf voor onze vakopleiding Interieurstyling aanmelden?
 1. Stuur ons een mail met in de onderwerpregel: Aanmelding Interieurstyling (gevolgd door de aangekondigde startdatum)
 2. Vermeld je naam, adres en mobiele telefoonnummer.
 3. Als wij nog een plek voor je hebben in de door jou aangegeven lesgroep bevestigen we je aanmelding en geven we je een uitleg over de benodigde cursusmaterialen en de financiële afhandeling van je aanmelding.
 4. Als de lesgroep vol (= 10 deelnemers) is kun je eventueel geplaatst worden op de reservelijst. Mocht er een annulering zijn van een van de aanmelders nemen we contact met je op. Wil je op de reservelijst geplaatst worden? Vermeld dan in de onderwerpregel: Plaatsing op de reservelijst. Verder volg je de procedure zoals vermeld bij punt 1 en 2.
 5. Je lesplek is na je aanmelding gegarandeerd als wij het verschuldigde cursusgeld, binnen de aangegeven betalingstermijn, hebben ontvangen.
 6. Lees voor je jezelf aanmeldt wel even goed de annuleringsregeling die geldt voor alle bij ons ingeschreven cursisten.

Je kunt ook kiezen voor een vrijblijvende voor-aanmelding, waarmee je tijdelijk een plekje reserveert in een geplande lesgroep. Je legt je met een voor-aanmelding dus nog niet vast, maar je bent ook niet verzekerd van deelname, want bij de plaatsing in een lesgroep krijgen degenen met een aanmelding voorrang.

Waarom vooraanmelden voor de opleiding Interieurstylist?

Overweeg jij om mee te doen met onze opleiding Interieurstylist? Dan is het handig als jij jezelf voor-inschrijft!
 • Met een voorinschrijving geef je vrijblijvend aan dat je overweegt om deel te nemen aan onze vakopleiding Interieurstyling. Jij reserveert (een tijdelijke en niet bindende) cursusplek en wij krijgen inzicht in het aantal belangstellenden voor de betreffende opleiding.
 • Voorinschrijvers worden zodra we voldoende (voor)aanmeldingen binnen hebben gekregen om een groep te kunnen laten starten benadert met een mail over de cursus start en de procedure die je kunt volgen om je definitief in te schrijven.
 • Degenen die zich voor de desbetreffende lesgroep al definitief hebben aangemeld krijgen bij de plaatsing voorrang boven de vooraanmelders.
 • Als je zeker weet dat je mee wilt doen met een geplande opleiding en ook verzekerd wilt zijn van een cursusplek kun je beter direct aanmelden.
 • Wij sluiten altijd de aanmelding voor een lesgroep als we 10 definitieve aanmeldingen binnen hebben gekregen.
 • Indien er bij de opleiding een grotere belangstelling is dan cursusplaatsen  zullen we als dat mogelijk is met een extra lesgroep starten. Je kunt alvast voorinschrijven voor zo’n mogelijke extra groep, je hoort zo snel mogelijk of wij daadwerkelijk kunnen starten.

Wil jij je vooraanmelden? Stuur ons een mail waarin je aangeeft bij welke groep (startdatum) je wilt voorinschrijven. Vermeld je volledige naam- en adresgegevens en je mobiele telefoonnummer. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Over onze Interieurstyling cursisten

Juni 2017: Samen bezig met het bedenken en uitwerken van een stylingconcept.

Wie schrijven er bij ons in voor de vakopleiding Interieurstyling?

Regelmatig krijg ik deze vraag van geïnteresseerden in onze avondopleiding Interieurstyling in Enschede.

Het is natuurlijk hartstikke begrijpelijk dat je wat meer wilt weten over het type mensen dat zich bij ons aanmeldt en waarbij jij straks misschien  in de klas komt.

Zonder al te veel in stereotypen te vallen kan ik daar wel iets over zeggen:

 • Je klasgenoten hebben allemaal een (jarenlange) passie voor de interieurvormgeving en -styling en willen de persoonlijke aanleg voor styling onderbouwen met relevante kennis en vaardigheden op het vakgebied interieurstyling.
 • Iedereen heeft gekozen voor een interieurstyling opleiding die naast inspirerend en leuk vooral ook sterk gericht is op het behalen van een erkend vakdiploma. Je klasgenoten zijn dus over het algemeen zeer gedreven en gemotiveerd.
 • De leeftijd van onze cursisten ligt gemiddeld tussen 25 en 55 jaar, meestal gaat het om vrouwen, maar af en toe hebben we het geluk dat een man inschrijft (en die doen het relatief zeer goed!)
 • Het gemiddelde opleidingsniveau van onze cursisten is relatief hoog (MBO4, HBO en Universitair), bovendien heeft vrijwel iedereen een baan of bedrijf op niveau. Zo hadden we zelfstandigen (bloemist, woonwinkel, webshop houders, etc.) verpleegkundigen, HRM-managers, een tandarts, leerkrachten, sales managers, een mediator, etc. etc.
 • Daarnaast heb je in de klas te maken met levenspartners van bijvoorbeeld aannemers; schilders, etc. die de opleiding volgen om binnen het bedrijf van de partner aanvullende diensten op het gebied van de interieurstyling te kunnen gaan aanbieden.
 • Hoewel we veel cursisten uit de regio Overijssel hebben, vind je in iedere lesgroep wel enkele deelnemers uit andere regio’s die het er toch voor over hebben om voor de 20 lessen een flink stuk te reizen. Zo hebben we deelnemers gehad uit: Venlo, Apeldoorn, Zevenaar, Lelystad, Arnhem, Amersfoort, Doetinchem, Hoorn, etc.
 • In iedere lesgroep zitten er wel cursisten die via hun werkgever hebben ingeschreven, ofwel voor bijscholing, omscholing of bij wijze van een ‘transitievergoeding’ (ter compensatie voor een ontslag).
 • Je begrijpt inmiddels wel dat onze lesgroepen bestaan uit een zeer gemixed gezelschap, maar dat draagt volgens mij juist sterk bij aan het succes van de groep.
 • De sfeer in de lesgroepen is open en plezierig, iedereen wil elkaar helpen en heeft respect voor de ander.

En daarom vind ik het zo ontzettend leuk om de lessen te verzorgen!

Groetjes, Cristy Brandriet

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Past onze deeltijdopleiding interieurstylist bij jou?

Of onze opleiding Interieurstylist bij jou past is iets om goed te overwegen, voor je jezelf aanmeldt voor de vakopleiding.

Het is belangrijk dat je een goede inschatting maakt of de inhoud en opzet van de opleiding bij jou passen en of je de verwachte (intensieve) tijdsbesteding gedurende de opleiding en het EHCB examen  kunt opbrengen. Hou ook rekening met een eventuele reistijd naar onze leslocatie in Enschede.

Naast je interesse voor het vakgebied en je mogelijke talenten op het gebied van styling is het echt belangrijk dat je ook rekening houdt met dit soort aspecten.

 • Lees daarom voor je jezelf (voor)aanmeldt voor de opleiding eerst serieus de beschrijving van de opleiding Interieurstyling door. Herken je jezelf in de omschrijving en hebt je echt zin om te beginnen? Natuurlijk zijn wij dan erg blij met je aanmelding.
 • Mocht je interesse hebben, maar ook nog vragen of twijfels neem dan dus gerust contact met ons op. Bellen kan natuurlijk ook, ons nummer is: 074-2782580, zijn we niet bereikbaar? Dan kun je ons ook sms/app-en via: 06-23825811.

 

 

 

Waardoor hadden onze cursisten een 100% slagingspercentage bij het examen Interieurstyling?

 • We zijn erg blij met de uitstekende resultaten van onze cursisten, die deelnamen aan onze deeltijd vakopleiding Interieurstyling in Enschede, bij de landelijke, erkende examens Interieurstyling (NLQF inschaling op niveau MBO 4) in de afgelopen jaren. Immers het 100% slagingspercentage van onze cursisten bij de examens in juni 2017 en het gehele jaar van 2016 en 2015 was het meest optimale resultaat.
 • Natuurlijk is het een grote uitdaging om ook in de toekomst al onze cursisten naar een prachtig diploma te begeleiden – en dat zal wellicht niet altijd voor iedereen mogelijk blijken te zijn-  maar we zullen er wel alles wat binnen ons bereik ligt aan (blijven) doen!
 • Dat de door ons opgeleide deelnemers aan de landelijke examens het in de afgelopen jaren zo goed doen heeft naar ons gevoel te maken met een aantal keuzes die we binnen onze opleiding maken. Graag leg ik je uit waar wij voor willen staan!

Wat doen wij eraan om de kwaliteit van onze deeltijdopleiding Interieurstylist optimaal en constant te houden?

 1. Wij verzorgen de opleiding vanuit een grote passie voor het vak en de wens om kennis, inzichten en ervaring te delen.
 2. Mijn motto is: delen=vermenigvuldigen, mijn kennis, ervaring en passie als docent, auteur en ontwerper/stylist wil ik graag met jullie delen.
 3. Wij zijn in de basis geen opleidingsinstituut, maar ik leid jullie wel heel graag op tot een allround Interieurstylist.
 4. Ons doel is niet: zoveel mogelijk cursisten in de klas, maar we zetten juist in op de meest optimale begeleiding van onze cursisten.
 5. We hanteren als grenzen voor de groepsgrootte: minimaal  6 tot  maximaal 10 cursisten per lesgroep.
 6. Alle cursisten worden alleen door mijzelf begeleid, er worden geen onervaren of wisselende docenten ingezet.  Hierdoor kunnen we jaarlijks niet meer dan zes groepen Interieurstyling opleiden.
 7. De persoonlijke coaching in een inspirerende en gezellige sfeer zijn een belangrijk uitgangspunt in onze opleidingen.
 8. Je gebruikt de door mij ontwikkelde onderwijsmethode (waarvan de boeken ook bij veel andere opleiders worden gebruikt) en krijgen toegang tot (een voor anderen besloten) door mij, speciaal voor jullie opgezette digitale leeromgeving (DLO).
 9. Mijn uitgangspunt is dat jullie de juiste kennis, inzichten en vaardigheden krijgen zodat er een grote kans is dat het erkende diploma interieurstyling bij het EHCB behaald kan worden.
 10. Ik stel relatief hoge eisen aan de door mij begeleide cursisten, het lesprogramma is pittig juist omdat ik het behalen van een erkend (en daardoor waardevol) diploma als doel voor ogen heb!
 11. In de afgelopen jaren heb ik vele cursisten voorbereid op het EHCB examen. Ik heb goede ervaringen met dit examenbureau en veel ervaring met de opzet en eisen van het EHCB examen en de wijze van examinering door het EHCB.
 12. De examenbegeleiding in de laatste 6-8 weken vormt een zeer belangrijk onderdeel van de opleiding.

Hoe en wat doen andere (deeltijd) vakopleidingen om de kwaliteit van hun opleiding interieurstyling optimaal en constant te houden?

 • Het is opvallend dat sommige grotere opleiders, die zich profileren als Interieuropleiding of Interieuracademie, in de laatste jaren veel minder gunstige slagingspercentages behalen bij het landelijke, erkende en vooral onafhankelijke EHCB examen.
 • Bij sommige opleiders heb je te maken met wisselende en onervaren docenten, die ondanks goede intenties, volgens de cursisten over onvoldoende (didactische) vaardigheden, kennis en ervaring (met name m.b.t. de inhoud en toetsing bij het EHCB examen) beschikken waardoor cursisten niet optimaal voorbereid worden op en begeleid worden naar dit (internationaal) erkende examen.
 • Met enige regelmaat vragen cursisten van andere opleidingen ons of ze mee kunnen doen aan onze  Individuele examenbegeleiding,  omdat ze ondervinden dat de eigen opleider hierop onvoldoende voorbereid en/of niet op gefocust is.
 • Sommige opleiders, waar je voorheen wel werd opgeleid richting het landelijke examen, kiezen nu (of met ingang van een nieuw studiejaar) voor een instituutsexamen. De opleider toetst dan ter afsluiting van de opleiding de eigen cursisten en laat de toetsing dus niet meer over aan een onafhankelijk en onder toezicht van de Examenkamer en het NLQF staand examenbureau.

Bij je keuze voor een opleiding Interieurstyling  raad ik je in ieder geval aan om voor jezelf de afweging te maken of jij tevreden bent met een instituutsexamen of toch liever je opleiding completeert met een onafhankelijk en erkend examen en een diploma met een NLQF inschaling MBO4.

 

Mocht niet duidelijk zijn of de opleider van jouw keuze opleidt naar een onafhankelijk erkend examen, terwijl jij hier de voorkeur voor hebt,  is het wellicht verstandig om hier naar (en naar de slagingspercentages) te vragen!

 

 

Met persoonlijke groet,

 

 

 

Gediplomeerd interieurstylist worden?

werken_als_interieurstylistJe kunt natuurlijk een opleiding interieurstyling volgen uit persoonlijke interesse, zonder dat je van plan bent om daadwerkelijk interieurstylist te worden.

Er zijn diverse aanbieders die hiervoor prima cursussen aanbieden.

 

Onze opleiding is zeker ook inspirerend en leuk, maar wij gaan ervan uit dat onze cursisten een erkend vakdiploma willen halen, omdat ze als professionele interieurstylist aan de slag willen gaan.

 • Met de opzet en inhoud van onze opleiding Interieurstyling richten we ons sterk op het landelijke, erkende EHCB examen. Het EHCB staat onder toezicht van de Examen Kamer.
 • Het diploma Interieurstyling dat je kunt behalen is gewaardeerd met een NLQF keurmerk 4, d.w.z. MBO niveau 4. Daarmee is het diploma waardevol en waardevast.
 • In het jaar 2015 zijn al onze cursisten die deelnamen aan het examen Interieurstyling geslaagd. Het gemiddelde landelijke slagingspercentage lag in dat jaar op 87%.

Hoe kunnen we onze opleiding interieurstylist betaalbaar aanbieden?

betaalbare_opleiding_interieurstylingMisschien verbaast het je dat wij, als relatief kleine opleider, interieuropleidingen kunnen verzorgen met een puike slagingskans (100% in 2016 en 2015) bij het erkende interieurstyling examen.

 • De door ons begeleide cursisten doen het zelfs vaak beter bij het examen dan de cursisten die lessen hebben gevolgd bij de schijnbaar gerenommeerde opleidingen.  Toch betaal je voor onze interieuropleidingen minder dan bij de grotere interieuropleidingen en interieuracademies.
 • We hebben dus een goede prijs/kwaliteitsverhouding weten te creëren in onze interieuropleidingen.
 • Er zijn enkele redenen aan te geven waardoor dit mogelijk gemaakt wordt. Lees hier hoe het kan.

Voor ons zijn de kwaliteit, betaalbaarheid en resultaatgerichtheid in onze interieuropleidingen, naast andere educatie- en inspiratiedoelen, zeer belangrijke uitgangspunten.

Waar worden onze interieuropleidingen gegeven?

De leslocatie van Cristy Brandriet Interieuropleidingen (CBI) in Enschede.

Onze leslocatie.

Alle interieuropleidingen die wij binnen CBI opleidingen aanbieden worden in Enschede verzorgd.

 • We hebben een vaste cursus- en presentatieruimte, met alle benodigde voorzieningen in een fraaie kantoorvilla in Enschede.
 • Binnen het pand zijn uitstekende ICT voorzieningen. Bij de lessen maken we regelmatig gebruik van internet, powerpoint-presentaties, etc.
 • Onze cursisten mogen gratis gebruikmaken van WIFI, koffie- en theevoorzieningen en kunnen op de eigen parkeerplaats parkeren.

 

Welke interieuropleidingen kun je in 2016 bij ons volgen?

opleiding Interieurstyling in Enschede

Voor 2016 hebben we de onderstaande interieuropleidingen geprogrammeerd.

Alle genoemde interieuropleidingen bereiden je voor op de bijbehorende erkende EHCB examens.

*) Omdat wij bij onze opleiding Binnenhuisarchitectuur alleen gediplomeerde interieurstylisten toelaten lukt het niet altijd om het minimale aantal van 6 deelnemers te halen. Gemiddeld kunnen we 1 keer per jaar, vaak in maart, de opleiding Binnenhuisarchitectuur van start laten gaan.

**)  Onze examenbegeleiding gaat van start vanaf het moment dat jij de examenopdracht hebt ontvangen, mits je jezelf hiervoor hebt ingeschreven bij ons.

In 2017 bieden we  alle  hierboven beschreven opleidingen aan,  de exacte startdata worden z.s.m. bekend gemaakt.

Waarom zou je bij ons de opleiding interieurstyling volgen?

 

diploma_halen-met-interieuropleiding_enschede

 • Cristy Brandriet is auteur van de studieboeken die worden gebruikt bij de opleiding Interieurstyling. Cristy is dus zeer goed ingevoerd in de materie. Deze door haar ontwikkelde cursusboeken Interieurstyling worden in heel Nederland gebruikt bij interieuropleidingen.
 • Het EHCB, het grootste en erkende examenbureau voor Interieurvakopleidingen neemt haar boeken als uitgangspunt voor de opzet en inhoud van de examens Interieurstyling en Binnenhuisarchitectuur.
 • Cristy heeft een lange ervaring als docent en heeft al vele cursisten met succes voorbereid op het landelijke EHCB examen dat opleidt voor een MBO niveau 4 vakdiploma dat in Nederland en Europa wordt erkend.
 • De lessen worden altijd verzorgd door Cristy, je hebt niet te maken met wisselende en/of onervaren docenten, dit is helaas wel vaak het geval bij de grotere lesinstituten.
 • Je krijgt toegang tot een voor anderen niet beschikbare, unieke digitale leeromgeving waarop je allerhande informatie en voorbeelden kunt vinden, vooral ook van EHCB examenkandidaten die zijn geslaagd! Dit laatste blijkt voor de cursisten een belangrijk pluspunt, omdat ze zo een referentiekader van het niveau waar naar toegewerkt moet worden
 • Het slagingspercentage lag voor de door Cristy in eigen opleidingsinstituut begeleidde examenkandidaten in 2015 op 100%, waar het landelijke gemiddelde slagingspercentage lag rond de 87% (sommige grote instituten wisten dit gemiddelde percentage niet te behalen..) Een slaaggarantie kan niet worden gegeven, maar er wordt wel alles gedaan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het Interieurstyling examen.
 • De prijs van de vakopleiding interieurstyling die wordt verzorgd door Cristy  is relatief laag (in verhouding tot andere opleiders en de slagingspercentages zijn dus relatief hoog. Lees ook nog even de blog die Cristy over de kosten/baten vergelijking tussen interieuropleidingen heeft geschreven.