Cristy Brandriet | Life interior 3D training

Life interior 3D training

 • Hoewel het gaat om een Engelstalig programma lukt het vrijwel iedereen om ermee te werken, omdat je hiermee op een zeer toegankelijke en intuïtieve wijze een ontwerp voor een interieur in 2 en 3D kunt vervaardigen. De software werd aanvankelijk alleen ontwikkeld voor gebruik op Mac computers omdat deze grafisch over het algemeen beter uitgerust zijn. Gelukkig voor de Windows gebruikers is er nu ook een versie beschikbaar voor deze computers.
 • De basis van Life Interior Pro is ook opgenomen in het basispakket: Live Interior 3D- standaard deze software is op zich al geschikt voor de belangrijkste basisontwerp functies en je kunt er goede, realistische presentatie functies mee uitvoeren.
 • Je maakt vanuit een 2D plattegrond met een druk op de knop een 3D ontwerp. Je kunt zowel in 2 als 3D meubels, verlichting en accessoires maar ook materialen, texturen en kleuren gebruiken uit de bibliotheek van het programma. Alle maten, materialen en kleuren van het totale ontwerp kun je aanpassen.

 • Er is een koppeling met de bibliotheek van Trimble (voorheen GoogleSketchup), dit is een toegankelijk en gratis database waarin fabrikanten en ontwerpers hun producten uploaden.
 • Zo kun je dus bij ieder project een realistische visualisatie maken van de situatie die ontstaat na de uitvoering van je ontwerp. Je kunt 2D, 3D prints en films maken die je o.a. op youtube kunt plaatsen.

Deze standaardversie is in principe al prima geschikt voor eigen gebruik. Toch ontbreken in de standaardversie wel een aantal ontwerp- en presentatie mogelijkheden en functies die je als professionele ontwerper van interieurs eigenlijk niet wilt missen.

In de Life Interior 3D Pro versie worden de basisfuncties uit de standaardversie aangevuld met alle voor een professioneel 3D interieurontwerp noodzakelijke functies.

Live Interior 3D – PRO

 • De Life Interior 3D- pro versie kent vele extra mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een zeer realistische verlichtingsplanning (waarin de lichtbron, de lichtkleur, de lichthoek en de lichtvlek gesimuleerd en gevisualiseerd kunnen worden.)
 • Daarnaast kun je hiermee makkelijker materialen en (ook geïmporteerde onderdelen uit je eigen computer en Trimble) editten.
 • Bovendien is het programma geschikt om vele projecten naast elkaar te ontwerpen.
 • Je kunt de beelden opslaan in HIRES (tot maximaal 6000 x 6000) en HD video’s maken (1920 x 1080 en 60 FPS). Je kunt alle beelden gebruiken in je digitale portfolio, versturen naar je opdrachtgever en ze importeren in tekstbestanden.
 • De software is volledig compatible met Sketchup en maakt een naadloze integratie van objecten uit en naar Sketchup mogelijk.

Kortom: de PRO versie is de meest uitgebreide versie van Life Interior 3D waarmee je op professioneel niveau je interieurontwerpen optimaal en fotorealistisch kunt uitwerken en presenteren.

In de onderstaande tabel Belight vind je de verschillen tussen de standaard en Pro versie.

 

FeatureLive Interior 3DLive Interior 3D Pro
Multiple Stories2 Stories MaxUnlimited
Roofs, Lofts, and Dormers
+
+
1,200 3D Objects
+
+
1,500 Materials
+
+
Trimble 3D Warehouse Integration
+
+
Direct Editing in SketchUp
+
Advanced Light Editor
+
Custom Wall Cutouts
+
Advanced Material Editor
+
Export to RIB Format
+
Video Walkthroughs (QuickTime Videos)Up to 640 x 4801920 x 1080 (Full HD)
QuickTime VR PanoramasUp to 640 x 480Up to 1024 x 768
Still Shot ExportUp to 1024 x 768Up to 6000 x 6000

Price

From $49.95

From $129.95

De cursusprijs

 • Je betaalt voor de basistraining € 255,00.  Inbegrepen zijn de downloadlink voor de software met de studentenkorting van 30% op de aanschafprijs van Life Interior 3D standaard en/of Pro, een handleiding voor Life Interior 3D, koffie en thee.
 • Je betaalt voor de vervolgtraining € 255,00.  Inbegrepen zijn de downloadlink voor de software met de studentenkorting van 30% op de aanschafprijs van Life Interior 3D standaard en/of Pro, een handleiding voor Life Interior 3D, koffie en thee.
 • Meld je je aan voor zowel de basis- als vervolgtraining, dan betaal je € 485,00.
 

Data & locatie

 • Vier keer per jaar, meestal in: september, december, februari en juni worden de trainingen op zaterdag verzorgd in Enschede.
 • In de onderwijsagenda kun je alle geplande data vinden. De trainingen vinden plaats bij voldoende deelnemers.
 • Onze cursuslocatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info of aanmelden?

Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch via: 074-2782580.

Cristy Brandriet heeft en officiële onderwijslicentie voor de Life Interior 3D software en verzorgt exclusieve trainingen voor studenten bij interieuropleidingen en professionals in de interieurbranche.

Bij de trainingen leer je te werken met Life Interior 3D een zeer gebruiksvriendelijk, uitermate compleet en effectief ontwerpprogramma van Belight.

 

Live Interior 3D pro  is een software pakket voor professionals dat speciaal ontwikkeld is voor het zeer realistisch in drie dimensies ontwerpen van ruimtes en interieurs.

Life Interior 3D training

Je kunt kiezen voor twee trainingsdagen:

 1. De basistraining: bedoeld voor degenen die geen ervaring hebben met de software of er onvoldoende mee uit de voeten kunnen. Je leert alle belangrijke basistechnieken voor het ontwerpen van interieurs in de Life Interior 3D pakketten.
 2. De vervolgtraining: bedoeld voor degenen die beginnersdag hebben gevolgd of zelf goed overweg kunnen met Life Interior 3D standaard. Je leert om de basisontwerp functies uit Life Interior 3D optimaal uit te werken en te presenteren en het optimale resultaat te halen uit de Life Interior 3D pro versie en de hierin opgenomen extra functies en mogelijkheden.

De trainingsdagen worden normaal gesproken verzorgd op een zaterdag (10.00 – 16.00 uur) op onze leslocatie in Enschede.

Speciale studentenkorting

 • Inbegrepen bij de geautoriseerde Life Interior 3D trainingen van Cristy Brandriet is een exclusieve studentenkorting van 30% op de hiernaast aangegeven prijzen van Life Interior 3D standaard en/of Life Interior 3D pro.

Wil jij alleen de basisfuncties gaan gebruiken en daarom Life Interior Standaard aanschaffen?  Dan kun je alleen deelnemen aan de basistraining. Tijdens de gevorderden training behandelen we de uitgebreidere ontwerpfuncties die alleen in de PRO versie aanwezig.

 • Zie ook de uitleg hieronder van de Life Interior 3D trainingen en de vereisten voor deelname.
 • Na je aanmelding voor en betaling van de Life Interior 3D training ontvang je per email de bevestiging van deelname en een downloadlink waarmee je de software met de korting kunt aanschaffen.

Vereisten en voorwaarden voor deelname

 • Je bent een student of afgestudeerde bij een interieurvakopleiding of actief in de woning/bouw/interieurbranche of detailhandel.
 • Je hebt voorkennis op het gebied van het interieurontwerpen (tijdens de training komen weliswaar ontwerpaspecten en technieken zijdelings aan de orde, maar het gaat om de 3D-ontwerpvaardigheden).
 • Je hebt een goede computervaardigheid.
 • Je moet instaat zijn om te werken met een Engelstalige pakket en handleiding.
 • Je neemt je eigen laptop mee waarop de officiële software en de laatste updates zijn geïnstalleerd.
 • Bij de basistraining is kun je eventueel volstaan met de Life Interior 3D standaard software, maar de Pro versie geniet de voorkeur.
 • Bij de vervolgtraining is de Life Interior 3D pro software een vereiste.
 • Het verschuldigde cursusgeld moet zijn bijgeschreven op onze rekening.
 • Je stemt in met de annuleringsregeling.