Follow my blog with Bloglovin

Het begint vaak met één designklassieker en daarna wil je er steeds meer..

Je geeft je interieur met een designklassieker iets extra’s door de combinatie van een oogstrelend ontwerp met een bruikbaar meubel dat je bovendien elders niet vaak zult tegenkomen. Met de toevoeging van enkele goed gekozen (bij jouw interieur en interieurstijl) designmeubels wordt vrijwel ieder interieur onderscheidend,  boeiend  en origineel.

  • Een aantal meubelfabrikanten brengt de modellen van de grote ontwerpers die in het verleden voor hen ontwierpen opnieuw uit, waardoor je ook nu nog een splinternieuw exemplaar  kunt kopen met een monumentaal ontwerp!
  • Het is ook mogelijk om aan een tweedehands designpareltje te komen als je ze (her)kent. Op rommelmarkten, marktplaats en vintagesites worden regelmatig designklassiekers aangeboden. Weet in dat geval wel waar en wat je koopt, want namaak ligt op de loer.
  • Natuurlijk kun je ook voor de ‘repro’ designklassiekers kiezen die worden aangeboden. Toch wordt de echte liefhebber meestal gelukkiger van het zoeken en vinden van een origineel exemplaar van de ontwerper en de oorspronkelijke fabrikant. En wat mij betreft hebben beiden recht op de bescherming van het design en de uitvoering en dat wordt breed gedragen, want originele designklassiekers behouden (in tegenstelling tot de repro exemplaren) over het algemeen hun waarde of worden juist meer waard.
  • Als je op zoek wilt naar designklassieker is het handig om een naslagwerkje aan te schaffen zodat je de juiste keuzes kunt maken, weet wie de originele fabrikant was en wat de specifieke kenmerken van het specifieke meubel zijn waaraan je het kunt herkennen.