Cristy Brandriet | Vakopleiding interieurstylist, kosten en baten

Blog

Vakopleiding interieurstylist, kosten en baten

Op onze pagina over de (deeltijd) opleiding Interieurstyling in Enschede kun je meer lezen over de opzet en inhoud van de opleiding en de cursus- en materiaalkosten.
Hieronder heb ik alle kosten en baten waarmee je bij onze vakopleiding  Interieurstyling te maken krijgt op een rijtje gezet:
 1. Vanaf maart 2020 is het cursusgeld vastgesteld op € 1095,00,  te betalen aan Cristy Brandriet Interieuropleidingen. Je ontvangt na je inschrijving een factuur, het verschuldigde bedrag moet binnen de aangegeven betalingstermijn zijn bijgeschreven op onze rekening. *
 2. +/- € 200,00 boeken, teken- en presentatiematerialen, kleurenwaaier, kun je (deels) aanschaffen via de CBI site, maar dat hoeft niet. **
 3. +/- € 305,00 examengeld, voor het landelijke examen Interieurstyling bij het EHCB.
 • ad. 2: Door gebruik te maken van tweedehands boeken en op zoek te gaan naar voordeliger materialen kun je dit bedrag  eventueel omlaag brengen.
 • ad. 1,2,3: Je kunt alle gemaakte studiekosten, met een drempel van € 250,00, gebruiken als aftrekpost bij de belastingaangifte.

*) Indien gewenst kun je het cursusgeld in 2 termijnen voldoen (hiervoor berekenen wij geen opslag). Wil je van deze mogelijkheid gebruik maken?  Geef dat even aan bij je inschrijving, dan ontvang jij een aangepaste factuur. De 1e termijn moet in ieder geval vòòr cursusaanvang voldaan worden.

**) De kosten die je maakt voor de uitwerking van de EHCB examenopdracht (foamboards, kopieerwerk, betaalde stalen, etc.) komen hier nog bovenop. Hoe hoog die kosten zullen uitvallen is sterk afhankelijk van de door jezelf gemaakte keuzes. De gemiddelde besteding van de examenkandidaten  voor de uitwerking van de examenopdracht ligt tussen de € 50,00 en € 100,00.

Zijn we het waard?
 • Je krijgt bij  de opleiding interieurstylist bij CBI altijd en alleen les van mijzelf en heb je niet te maken met wisselende en of onervaren docenten.
 • Onze cursusgroepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Ik vind de persoonlijke begeleiding van alle deelnemers en een plezierige, inspirerende sfeer cruciaal voor het succes van de opleiding. In dit verband is het wellicht interessant voor je om mijn blog te lezen over onze interieurstyling cursisten.
 • Je mag gebruik maken van mijn unieke en allen voor mijn cursisten toegankelijke digitale leeromgeving (DLO) waarop allerhande uitleg en informatie te vinden is bij de onderwerpen die aan de orde komen.
 • Je krijgt les uit de door mij geschreven boeken, die door het het EHCB als uitgangspunt worden genomen bij het examen.
 • Het toewerken naar het landelijke, erkende examen en het behalen van een vakdiploma Interieurstylist is in onze opleiding een belangrijk doel. De begeleiding naar en bij het maken van de examenopdracht is inbegrepen bij de opleiding. Op de DLO vind je veel extra uitleg over het examen, met inspirerend voorbeeldwerk van inmiddels geslaagde cursisten.
 • In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan als docent en hierbij vele cursisten begeleid naar het EHCB examen Interieurstyling. De resultaten van mijn cursisten zijn over het algemeen zeer goed en iedereen die onze vakopleiding Interieurstylist in Enschede volgde en examen deed is vanaf 2015 tot op heden geslaagd! Het is voor ons een grote uitdaging om voor zulke goede prestaties van onze cursisten te blijven zorgen.
 • Het landelijke slagingspercentage ligt gemiddeld rond de 87%, waarbij aangemerkt moet worden dat enkele gerenommeerde (grotere) interieuropleiders onder dit percentage scoort.
 • Wellicht als consequentie van (te)lage slagingspercentages bij het EHCB examen kiezen sommige opleiders inmiddels voor een instituutsexamen. In dat geval zal de opleider zelf de kennis- en vaardigheden van de cursisten toetsen.
 • Wij kiezen bewust voor  het opleiden naar een onafhankelijk en erkend examen, waarmee jij een op NLQF niveau 4 gewaardeerd vakdiploma kunt behalen. Het examen is beslist pittig, maar een waardevast diploma maakt toch heel veel goed!
 • Een slaaggarantie kunnen we weliswaar niet geven, maar ik doe er mijn uiterste best voor om jullie ook in de komende jaren te helpen slagen!
Cristy Brandriet