Cristy Brandriet | CBI_BH_1_interieurtekenen

CBI_BH_1_interieurtekenen

Opdracht na de 1e les
 1. Bekijk alle tekeningen goed, door er op te klikken worden ze vergroot. Beoordeel ze elk op netheid (de nauwkeurigheid kun je moeilijk beoordelen, zonder de feitelijke situatie te kennen, maar je kunt wel beoordelen of verhoudingen lijken te kloppen). Probeer een indruk te krijgen van de gebruikte technieken, de uitstraling van het werk (professionaliteit, originaliteit, onderscheidendheid) en het effect dat de tekening op jou heeft (inspirerend? uitnodigend?, etc.)
 2. Kies uit alle uitwerkingen 1 plattegrond, 1 wandaanzicht, 1 bovenaanzicht en 1 perspectief tekening de je het beste vindt.
 3. Lees eerst de uitleg bij opdracht 1.
 4. Maak op een A3 vel een basisplattegrond van een ruimte uit jouw woning op schaal 1: 50.
 5. Beoordeel de mogelijkheden voor een nieuw ontwerp voor de indeling van deze ruimte. Maak minimaal 3 schetsen voor de indeling.
 6. Werk de beste indeling uit in een meubelplattegrond. Laat je inspireren door de tekeningen die je hebt geselecteerd bij onderdeel 2.
 7. Geeft een korte uitleg bij de drie schetsen en motiveer je keuze voor de uiteindelijke nieuwe indeling  in een A4 bijlage.
Opdracht na de 2e les
 1. Zoek naar de gekozen indeling passende meubels, hiervoor kun je op websites van fabrikanten, winkels, ed. kijken.
 2. Wijzig je meubelplan aan de hand van de  keuzes die je hebt gemaakt voor de meubels. Je neemt dus de exacte maten van de meubels op in de plattegrond. Nu is je meubelplattegrond uit de conceptfase.
 3. Maak een vooraanzicht van een zelfgekozen wand uit de ruimte.
 4. Neem in een A3 bijlage foto’s en informatie (productnaam, uitvoering, maten, etc.) op van de gekozen meubels.
 5. Kleur je meubelplan in zodat je een zo realistisch mogelijk beeld geeft van de uitgevoerde situatie. Laat je inspireren door de keuze die je hebt gemaakt bij onderdeel 2 bij de eerste les (zie bovenaan.)
 6. Kijk ook nog even tussen de video’s over interieurtekenen.
 7. Motiveer de keuzes die je hebt gemaakt voor de meubels in een A4 bijlage.