Cristy Brandriet | DIY interieurstyling

DIY interieurstyling

cristy brandriet interieuropleidingen

Cursus interieurstyling

Bij een groot aantal interieuropleidingen in Nederland worden bij de vakopleiding Interieurstyling de door mij geschreven cursusboeken Interieurstyling 1 en Interieurstyling 2 gebruikt. Deze boeken vormen samen een complete onderwijsmethode.

In aanvulling op de methode Interieurstyling wordt ook vaak gebruik gemaakt van het basishandboek voor een persoonlijk interieur Interieurbasics.

De inhoud en opzet van de methode Interieurstyling ligt ook ten grondslag aan de toetsing van het eindniveau van examenkandidaten voor het vakdiploma Interieurstyling door de belangrijkste externe exameninstantie: het EHCB.

Naast mijn docentschappen bij een aantal onderwijsinstellingen organiseer en verzorg ik een aantal keer per jaar vaktrainingen voor studenten en professionals in de interieur- en woonbranche.

DIY digitale leeromgeving

Speciaal bedoeld voor degenen die er niet voor kiezen om een vakopleiding te volgen bij een opleidingsinstituut en de methode Interieurstyling liever op eigen houtje willen doorwerken is deze pagina opgezet.

  • Als jij de boeken Interieurstyling 1 en 2 hebt aangeschaft mag jij namelijk ook gebruikmaken van de digitale leer- en inspiratie omgeving die ik heb opgezet voor de studenten die de vakopleiding Interieurstyling volgen.
  • Zo kun je het maximale rendement halen uit de boeken en je kennis en vaardigheden met de DIY cursus Interieurstyling gaandeweg steeds meer vergroten.
  • Voor het gebruik van de DLO Interieurstyling is het noodzakelijk om je eenmalig te registeren. Daarna heb je onbeperkt toegang tot alle relevante bestanden, uitleg en informatie bij de opdrachten uit de methode Interieurstyling.

Nadelen aan DIY studeren

Bij de DIY cursus Interieurstyling krijg je weliswaar toegang tot de DLO met veel extra uitleg en informatie, maar de opdrachten uit de boeken moet je zonder de begeleiding door en terugkoppeling van een vakdocent of opleidingsinstituut maken.

Hierdoor kan het lastig zijn om te beoordelen of je de opdrachten op de goede manier aanpakt en hoe je niveau van werk is.

Toch examen doen?

Mocht je na verloop van tijd overwegen om een EHCB examen af te leggen dan kan dat in principe wel, aangezien het EHCB geen eisen stelt aan de vooropleiding.
Maar het EHCB stelt wel weer relatief hoge eisen aan het niveau van de examenkandidaten.

Voor jezelf is het belangrijk om te weten of je werk op voldoende niveau is om een goede kans van slagen te hebben om het EHCB niveau te kunnen halen.

Examentraining Interieurstyling

Voor de mensen die de DIY interieurstylingcursus hebben gedaan is het in principe mogelijk om mee te doen aan onze examentraining Interieurstyling. Maar, je moet dan wel aan kunnen tonen dat je werk op voldoende niveau blijkt te zijn.

De inschrijvers zonder vooropleiding vragen we om ons een CD toe te sturen waarop een selectie van gemaakt werk is opgenomen.
Aan de hand hiervan kunnen wij een eerlijke inschatting maken of je niveau van dien aard is dat er een goede kans van slagen is om met onze training het examen Interieurstyling aan te kunnen. Is dat het geval dan kun je instromen in de training.

Lees ook mijn interieurblogs