Cristy Brandriet | vintage style

vintage style

Met vintage meubelen, accessoires en verlichting van de zolder van je (groot)ouders, uit de kringloopwinkel of van de straat kun je een interieur boeiender en origineler maken.

De geschiedenis van de spulletjes straalt af op je interieur dat hierdoor meer diepgang krijgt.  Bovendien wordt je interieur veel meer onderscheidend, immers vintage spullen hebben veel meer uniciteit en zijn niet overal verkrijgbaar en te zien.

Ook met meubels, accessoires en verlichting van nu met een vintage vormgeving,  kun je in je interieur als het ware een knipoog naar vroeger en de sfeer van weleer inbrengen. In de fotoalbums op de inspiratiepagina vind je diverse voorbeelden.

 

Het is belangrijk dat je selectief bent in je keuzes.

 

  • Kies voor spullen uit dezelfde tijdsperiode (fifties, sixties, seventies, etc.)
  • Let op samenhangen in de vormgeving, materialen en kleuren van de vintage in je bestaande interieur.
  • Mixen & matchen met vintage werkt over het algemeen het beste in de moderne interieurstijl, met relatief neutrale keuzes voor het ‘decor’ (wanden, vloer, plafond en ramen.)
  • De onderliggende interieurstijl moet je consequent hebben doorgevoerd. Is daarin al onvoldoende samenhang te zien dan ontstaat zeker geen frisse mix & match. Dan ervaar je alle keuzes niet als een herkenbaar geheel en ontstaat geen mix & match maar een rommeltje..
  • Over het uitvoeren van de hoofdinterieurstijlen kun je meer lezen in Interieurbasics.