Cristy Brandriet | Examenopdracht binnen?

Examenopdracht binnen?

Examenopdracht binnen?

 1. Lees alles alvast heel goed door en probeer voor jezelf al een analyse en visie te maken voor de verplichte opdracht.
 2. Als je dat fijn vindt kun je beginnen met een moodboard, geinspireerd op de opdracht, maar je kunt dat ook later doen, als je meer definitief allerhande keuzes hebt gemaakt (zie 8)
 3. Het is slim om te beginnen door de plattegrond tekenen. Als deze correct en netjes op schaal getekend is, kun je het beste enkele kopieën maken waarin je diverse meubelopstellingen uitprobeert.
 4. Nu moet je zoeken naar meubels die passen bij je ideeën en de mogelijkheden. Teken vervolgens, uitgaande van de werkelijke maten van de gekozen meubels je meubelplan.
 5. Overweeg  steeds of de meubels goed passen in en bij de ruimte, of je opstelling volgens de regelen der kunst is gedaan en of ze bij elkaar en de gekozen interieurstijl passen.
 6. Zorg voor de juiste afbeeldingen en eventuele stalen van de meubels.
 7. Van hieruit ga je verder bouwen, kleuren, materialen, accessoires en verlichting.
 8. Op basis van je keuzes kun je op dit moment ook nog een moodboard  maken, je weet dan zeker dat de beelden en jouw keuzes kloppen…
 9. Gaandeweg krijg je misschien al een ‘origineel idee’, daar kun je mee bezig gaan.
 10. Als je alle plaatjes, kleuren, materialen bij elkaar hebt kun je ook al proberen om een 3D beeld te maken.
 • Terwijl je bezig bent met de uitwerking van de verplichte opdracht kom je vast ook informatie tegen of op ideeën voor de vrije opdracht, verzamel deze in een grote bak of iets dergelijks. Probeer het niet teveel door elkaar heen te laten lopen dan verlies je het overzicht. Het is echt beter om de opdrachten na elkaar uit te werken.