Cristy Brandriet | Pinterest

Pinterest

Pinterest biedt een inspirerende, creatieve en illustratieve mogelijkheid voor het maken van digitale moodboards. Daarom gebruiken ontwerpers deze mogelijkheid graag en veel.

Maar, ook zonder professionele doeleinden kun je Pinterest super inzetten!

Via het programma kun je namelijk op alle door jou bezochte internetsites geschikte beelden ‘pinnen’ en deze vervolgens op je eigen digitale board vastzetten. Bij de gepinde afbeelding blijft dan ook de URL van de pagina zichtbaar, zo kun je dus altijd de site waarop je de afbeelding hebt gevonden weer terugvinden en op die site bijvoorbeeld doorklikken naar de product en prijsinformatie.

Ook kun je de door jou gemaakte moodboards (als je dat wilt) voor andere Pinterest gebruikers toegankelijk maken en zo anderen informeren en inspireren.
In mijn advies- en ontwerp praktijk, maar ook bij het onderwijs dat ik verzorg voor interieuropleiders, maak ik dankbaar gebruik van Pinterest.

De boards voor opdrachtgevers zijn (gedurende het ontwerpproces) besloten en alleen te zien voor mijn opdrachtgevers. Op deze boards worden alle gekozen meubels, verlichtingsarmaturen, kleuren en materialen en accessoires opgenomen. Ook andere bij een project betrokkenen (zoals leveranciers, aannemers en vaklieden) kunnen toegang krijgen tot deze boards, zodat iedereen een duidelijk en concreet beeld heeft van alle gemaakte keuzes. En de opdrachtgever kan zelf ook weer mensen, uit de persoonlijke omgeving, toegang geven tot zijn board!

Na afronding van de opdracht wordt het board enige tijd openbaar, maar de opdrachtgever wordt dan anoniem vanwege privacy redenen.

Bekijk het profiel van Cristy Brandriet Interieurvormgeving op Pinterest.

Lees hier de Pinterestuitleg voor mijn opdrachtgevers.

Wil jij ook gaan werken met Pinterest?!

Ook inspiratie gekregen? Gewoon doen, want het ‘pinnen’ is leuk en super inspirerend en echt helemaal niet moeilijk. Dus vraag ook een pinterestaccount aan! In de instructievideao hieronder leer je hoe je een account en boarden kunt maken!

Happy Pinterest!!