Cristy Brandriet | Opdracht 4_IS_NTI

Opdracht 4_IS_NTI

Kleurenonderzoek huisstijlopdracht

Enkele studenten hadden opdracht 1 al heel uitvoerig gemaakt en ook uitgebreide aandacht besteed aan de kleureneffecten. Toch is het de bedoeling dat iedereen deze opdracht opnieuw uitvoert.

Ga uit van opdracht 1 en de voor dit bedrijf specifieke huisstijlmiddelen.  Hou rekening met de op- en aanmerkingen en achtergrond info, na het corrigeren!!

Neem dus de door jou gemaakte opdracht 1 en lees aandachtig wat je bevindingen waren, sta je daar nu nog achter? Vul eventueel aan wat er bij de eerste opdracht aan ontbrak.

  • Beschrijf de hoofdkleuren in de huisstijlmiddelen (zie ook bij opdracht 1) Je kunt dit  doen door in een kleurenwaaier de kleuren te zoeken die de gebruikte kleuren het beste benaderen.  Neem vervolgens de kleuretrips op van de door jou gekozen kleuren (knip uit de gehele strip het staaltje uit van de specifieke gekozen kleur.)
  • Analyseer nu de toegepaste kleuren.  Benader de kleurencombinaties en kleurenverhoudingen op de in je boek behandelde  effecten (kleurenwerking ook in combinatie met elkaar (Eva Heller); Ittens kleurcontrasten; kleuren psychologie; etc.)
  • Probeer niet alleen goed te beschrijven wat je vindt maar leg ook duidelijk uit waarom je tot deze conclusie komt.

Besteed ook hier weer aandacht aan de uitwerking van de opdracht, natuurlijk kijk ik bij de beoordeling hoofdzakelijk naar de inhoud, maar ook de verpakking van je ideeën is uitermate belangrijk. Begrijp nu al heel goed dat een opdrachtgever meer onder de indruk zal zijn van een gelikte rapportage, met treffende afbeeldingen van voorbeelden op glanzende A4 vellen met foto’s, dan  een handgeschreven uitwerking, met exact dezelfde inhoud. Ook dit is huisstijl, maar dan gaat het om de jouwe…

Interessante boeken over kleuren

Kijk op de interieurboekenpagina voor meer  leuke, leerzame boeken over kleuren.