Cristy Brandriet | Opdracht 2_IS_NTI

Opdracht 2_IS_NTI

Scriptie interieurstijl of stroming

  • Je kunt kiezen uit alle in hoofdstuk 2, 3 en 4 genoemde stijlperiodes en stromingen. Kies bij voorkeur voor een stijl of stroming (bijv. Art Deco) die jou aanspreekt, dan is het veel leuker om de opdracht lekker uitgebreid uit te werken.
  • Als je een ander voorstel hebt voor een niet expliciet genoemde ook voorkomende stroming, dan mag je dit in overleg met de docent meestal ook uitwerken.
  • Het gaat in deze opdracht niet alleen om de theoretisch beschrijving, ik wil juist graag dat je de typische kenmerken voor de uitvoering van de stijl of stroming herkent.
  • Zoek dus vooral ook naar foto’s van interieurs, waarin uit de interieurtoepassingen heel duidelijk naar voren komt dat het gaat om de gekozen stijl!
  • Hiervoor is het belangrijk dat je een uitgebreid literatuur/bronnenonderzoek doet en dat je tijd neemt voor de uitwerking ervan in tekst en vooral dus ook in beeld!! Vergeet niet om de geraadpleegde bronnen te vermelden.
  • Met de uitwerking van deze opdracht heb je in je eigen archief een goede visualisatie (voorbeeld) van één interieurstijl, je kunt, als je tijd en zin hebt voor jezelf alle hoofdinterieurstijlen op deze wijze  uitwerken. Zo leer je de stijlkenmerken heel goed herkennen en heb je in je eigen archief de juiste voorbeelden, die je bijvoorbeeld ook aan een opdrachtgever zou kunnen laten zien!.

Vind je het nog lastig om de stijlen en hun kenmerken te herkennen? Dan zou je kunnen overwegen om Interieurbasics aan te schaffen, hierin wordt namelijk veel aandacht besteed aan het ‘herkennen’ van de stijlen en de bijpassende materialen, kleuren, meubels en objecten. En juist dat is erg belangrijk om als interieurstyliste goed voor opdrachtgevers een stijlvol interieur te kunnen ontwerpen.

Kijk nog even op de interieurboekenpagina voor goede boeken over interieurstijlen.