Cristy Brandriet | Opdracht 10_IS_NTI

Opdracht 10_IS_NTI

In deze opdracht komen al je stylingkeuzes samen.  De meubels,  kleuren, materialen en accessoires.  Je mag zelf alle keuzes bepalen, maar je moet wel structureel een gekozen interieurstijl uitvoeren.
  • Ga uit van het meubelplan dat je hebt gemaakt bij opdracht 7, eventuele verbeteringen naar aanleiding van de correctie neem je hierin op!
  • Het meubelplan maakt een klein onderdeel uit van je moodboard (A3), het wordt alleen opgenomen om een compleet beeld te geven van de toekomstige situatie. Daarom kun je het beste je tekening verkleinen (ongeveer schaal 1:100) zo hou je lekker veel ruimte over voor de stalen en de foto’s.
  • Besteed veel aandacht aan de selectie van de bladen en de stalen. Besef goed dat juist ook goede stalen je ideeen voor de uitvoering het beste verduidelijken c.q. concreet maken en je opdrachtgever inspireren en uitnodigen om je plan uit te voeren.
  • Probeer een zo compleet en inspirerend mogelijk beeld te geven van het totale interieur.
  • Als je de uitwerking handmatig maakt is het van belang om netjes te werken. Gebruik mooie afbeeldingen uit goede interieurbladen. Knip deze netjes uit (geen schuine en gerafelde afbeeldingen) en plaats hierbij liefst getypte teksten (niet even snel en slordig wat handmatige tekstjes er bij flansen.)
  • Er zijn ook veel studenten die deze opdracht uitwerken in de computer, hierbij wordt vaak gewerkt met de pakketten: Word, Powerpoint, Excel, Photoshop of een ander pakket.  Welk pakket voor jou het beste werkt is afhankelijk van je computervaardigheid en ervaring. Hiervoor geldt dat dit de eerste keren erg intensief is (want je moet ook dit comupterpresenteren leren), maar het wordt steeds makkelijker als je de diverse programma’s onder de knie hebt.
  • Probeer er zowel bij een handmatige als een computeruitwerking alles aan te doen om met je uitwerking een professioneel en inspirerend niveau te halen.
  • In een bijlage licht je de gemaakte keuzes toe, opdat een overtuigend en motiverend totaaladvies wordt gegeven.

Neem voldoende voorbereidingstijd want het verzamelen van stalen en foto’s kost nog behoorlijk veel tijd.

We beoordelen je werk op coherentie (past alles bij elkaar en in de gekozen stijl/sfeer) en vooral ook op presentatie. Deze opdracht is immers de generale repetitie voor je praktische eindopdracht of een extern examen.

Overigens besteden we bij de beide praktijkdagen veel aandacht aan de visualisering en presentatie van je ontwerpideeën. Het is dus beter om te wachten op de praktijkdagen alvorens je start met deze opdracht.