Cristy Brandriet | Kosten opleiding interieurstylist

Blog

Kosten opleiding interieurstylist

Op onze pagina over de (deeltijd) opleiding Interieurstyling in Enschede kun je meer lezen over de opzet en inhoud van de opleiding en de cursus- en materiaalkosten.
Hieronder heb ik alle kosten waarmee je voor het volgen van onze opleiding te maken krijgt op een rijtje gezet:
 1. € 875,00 cursusgeld te betalen aan Cristy Brandriet Interieuropleidingen. Je ontvangt na je (voor)inschrijving een factuur, het verschuldigde bedrag moet binnen de aangegeven betalingstermijn (enkele weken voor cursusaanvang) zijn bijgeschreven op onze rekening. Op dat moment is je aanmelding definitief.*
 2. +/- € 200,00 boeken, teken- en presentatiematerialen, kleurenwaaier, kun je (deels) aanschaffen via de CBI site, maar dat hoeft niet.
 3. +/- € 305,00 (+BTW) examengeld, via EHCB.
 • ad. 1: Voor je vergelijking: de Interieuracademie (waar ikzelf docent ben geweest) vraagt voor de training met een soortgelijke opzet € 1075,00. Wij kunnen de opleiding goedkoper aanbieden omdat we minder kosten maken dan de grotere opleiders.
 • ad. 2: Dit bedrag is een eerlijker inschatting van alle kosten die je (naast het cursusgeld) gedurende de opleiding maakt dan bij de meeste opleiders wordt gecommuniceerd. Overigens kun je, bijv. door gebruik te maken van tweedehands boeken en op zoek te gaan naar voordeliger materialen, dit bedrag  eventueel omlaag brengen. **
 • ad. 3: Bij alle opleidingen die opleiden naar het EHCB examen  (en dat doen de meesten) zul je deze kosten moeten maken. Doordat ik primair geen opleidingsinstelling ben moet je bovenop de door het EHCB aangegeven examenkosten nog wel  BTW betalen (dit bedrag ligt rond de € 75,00) terwijl reguliere opleidingsinstellingen hiervan vrijgesteld zijn.
 • Al met al kun je bij CBI de opleiding interieurstylist voordeliger volgen dan elders.

*) Indien gewenst kun je het cursusgeld in 2 termijnen voldoen (hiervoor berekenen wij geen opslag). Wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken?  Geef dat even aan bij je inschrijving, dan ontvang jij een aangepaste factuur. De 1e termijn moet in ieder geval voor de cursusaanvang voldaan worden.

**) De kosten die je maakt voor de uitwerking van de EHCB examenopdracht (foamboards, kopieerwerk, betaalde stalen, etc.) komen hier nog bovenop. Hoe hoog die kosten zullen uitvallen is sterk afhankelijk van de door jezelf gemaakte keuzes. De gemiddelde besteding van de examenkandidaten  voor de uitwerking van de examenopdracht ligt tussen de € 30,00 en € 60,00.

Zijn we het waard?
 • Je krijgt bij  de opleiding interieurstylist bij CBI altijd les van mijzelf en hebt niet te maken met wisselende en of onervaren docenten.
 • Onze cursusgroepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Ik vind de persoonlijke begeleiding en een plezierige, inspirerende sfeer cruciaal voor het succes van de opleiding.
 • Je mag gebruikmaken van mijn unieke digitale leeromgeving (DLO) .
 • Je krijgt les uit de door mij geschreven boeken, die door het het EHCB als uitgangspunt worden genomen bij het examen.
 • In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan als docent en hierbij vele cursisten begeleid naar het EHCB examen Interieurstyling. Het toewerken naar het erkende examen en het behalen van een diploma Interieurstylist zijn in onze cursussen een belangrijk doel.
 • De resultaten van mijn cursisten zijn over het algemeen zeer goed: iedereen die onze vakopleiding Interieurstylist in Enschede volgde en examen deed in 2016 en 2015 examen is geslaagd! Het landelijke slagingspercentage lag rond de 87%, waarbij aangemerkt moet worden dat enkele gerenommeerde (grotere) interieuropleiders onder dit percentage scoorden. Het is voor ons een grote uitdaging om voor zulke goede prestaties van onze cursisten te blijven zorgen.
 • Een slaaggarantie kunnen we weliswaar niet geven, maar ik doe er mijn uiterste best voor om jullie ook in de komende jaren te helpen slagen!
Cristy Brandriet